Kuda Coaching – Hoe gaat coaching met paarden in zijn werk?

Home | Coaching met Paarden | Wat? | Wie? | Hoe? | Methodieken | Blog | Tarieven | Waar?

Coachen met het paard als spiegel. Wat is dat toch? Is het eng? Is het gevaarlijk? Nee helemaal niet. Hoe gaat het in zijn werk?

In vier stappen werken we aan een coachingssessie:

1. Kennismaking (wie ben ik/wie zijn wij, wat kan ik voor u betekenen, wie bent u?)

2. Concreet uw einddoel bespreken

3. Oefeningen doen (met het paard als spiegel voor gedrag)

4. Evaluatie en eventueel vervolgafspraak maken

(Mogelijke doelen zijn dat u bijvoorbeeld wilt dat uw team effectiever samen gaat werken. Of dat u zelf in staat bent om beter een presentatie te geven).

Hoe zien de oefeningen er uit?renata_coach_met_paard-150x150
U (of uw groep) krijgt een opdracht om uit te voeren met het paard. De opdrachten gaan van eenvoudig naar moeilijker. Bijvoorbeeld: ‘loop naar het paard en probeer contact te maken’ of ‘zorg met de groep dat het paard in het midden op de deken blijft staan’.

U hoeft niet op een paard te zitten. Ook hoeft u geen ervaring met een paard te hebben. Op iedere opdracht (en dus het contact tussen u en het paard) reageert het paard intuïtief. Vervolgens vertalen we de reactie, de communicatie van het paard, naar u. Hierdoor wordt u zich op een bijzondere manier bewust van uw eigen (lichaams)taal en kunt u hier verbetering in aanbrengen. Om uw einddoel te kunnen bereiken.

images-4Vertrouwen
Belangrijk voor u om te weten is dat alles in vertrouwen wordt besproken. En dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft.

Wat levert het op?

Een coachingsessie met het paard als spiegel voor gedrag levert verschillende resultaten op. Hieronder staan de resultaten van een sessie.

* Het levert direct inzicht in de situatie/probleem op. Het paard ontdekt het punt waar spanning zit.
* Het levert direct de mogelijkheid om ander gedrag uit te proberen: wat werkt wel en wat werkt minder.

* Het geeft handvatten voor de dagelijkse praktijk.
* Het geeft direct de mogelijkheid om uw leiderschapskwaliteiten te testen en te ervaren hoe u overkomt op de ander.

Op een andere manier van A naar B
De Gelderse tuigpaarden worden ook ingezet voor het  koetsiersbedrijf waar zij vol trots fraaie koetsen (coaches) voortrekken. En u op een andere manier van A naar B kunnen brengen. De gepassioneerde en gediplomeerde koetsier begeleidt de paarden graag op een andere manier naar uw einddoel.